Csendes-óceán teljesen szennyezett radioaktív anyagokkal!
A szennyezés minden világtengerre át fog terjedni!
Cikk átvétel:
Dr. Robert J. Gilbert igen sokoldalú tudományos háttérrel rendelkezik. Korábban az amerikai haditengerészet instruktora volt a nukleáris-biológiai-vegyi hadviselés túlélése témakörében. 1985-ös leszerelése óta független kutatóként dogozik és komoly szaktekintélynek számít a sugárzás veszélyeinek témakörében, érdemes tehát odafigyelni véleményére.
Jód 131 terjedése:
Íme a fukusimai helyzet veszélyeire vonatkozó megállapításainak kivonata:
Területek, ahol az élelmiszerekben nagy valószínűséggel sugárszennyezés található:
Az egész északi féltekét és a Csendes-óceánt érinti a sugárszennyezés,
Legsúlyosabb a helyzet Japánban, a Csendes-óceán területén és a Csendes óceán partvidékén elterülő államokban
Észak-Amerika leginkább sugárszennyezett mezőgazdasági területei (az Európai tudományos intézmények adatai alapján kiszámított széljárás szerint) a sugárszennyezettség mértékének súlyossága szerinti sorrendben, legszennyezettebbtől a kevésbé szennyezettig:
Az egész csendes-óceáni partvidék (ne feledjük, Észak-Amerika mezőgazdasági termékeinek nagy része innen, főleg Kaliforniából származik)
Az Egyesült Államok Kanadához közel fekvő északi államai, Kanadának az Egyesült Államokhoz közel fekvő államai (beleértve Torontót is)
Az USA keleti államai
Az Egyesült Államok középső államai és Kanada legészakabbra fekvő területei
A szennyezés leginkább az északi féltekét és a Csendes-óceánt érinti.
A sugárszennyezés egyáltalán nem vagy csak nagyon kismértékben érinti a déli féltekét. Ez alól kivétel a Csendes óceán déli része. Ausztráliában például sugárszennyezett halakat találtak, így bár a radioaktív felhő nem éri el a déli féltekét, az óceán rendkívül magas szennyezettsége nagyon nagy távolságra kihat.
Fontos megjegyezni, hogy a Japánból importált, nem élelmiszertermékek is számos esetben sugárszennyezettek.
A legbiztonságosabb területek az élelmiszerek származási helyét tekintve:
Közép-Amerika (kerüljük Mexikó Csendes-óceáni partvidékéről származó termékeket)
Dél-Amerika
Afrika
Európa is sokkal kevésbé szennyezett, mint Észak-Amerika, bár ott is jelentősen emelkedett a sugárszennyezés mértéke, azért az Európából származó élelmiszerek sokkal biztonságosabbak, mint az észak-amerikaiak. Azt is vegyük figyelembe, hogy egyes dél-amerikai termékek rovarölő szer tartalma rendkívül magas, így sok esetben exporttilalom alá esnek.
Legveszélyesebb termékek a leginkább érintett területeken:
Minden csendes-óceáni eredetű élelmiszer és termék: a fukusimai katasztrófa eredményeként a Csendes-óceánba olyan mennyiségű sugárszennyezés került, hogy az a Csendes-óceán egészére kihat. Természetesen a szennyezés a japán partoknál a legnagyobb, de mostanra az Egyesült Államok nyugati partját is elérte. Hamarosan a cunami által elsodort hulladékot is partra sodorja az áramlat a nyugati parton és egyre több sugárszennyezett halról érkezik hír.
A következő termékekre figyeljünk:
Minden csendes-óceáni hal
A Csendes-óceánból nyert só és ásványok
A Csendes-óceánból származó hínár- és algafélék
Tej és tejtermékek, függetlenül attól, hogy milyen állattól származnak, mivel a tejtermékek azonnal magukba szívják a sugárszennyezett részecskéket. Több helyen találtak sugárszennyezett tejet az Egyesült Államok területén, de leginkább a nyugati partvidéken.
Veszélyesek lehetnek azok a növények, amelyeknek nagy felülete van a szabad levegőn növekedés közben. A növények legintenzívebben leveleiken keresztül, az esővízből szívják magukba a sugárszennyezést. A földbe szivárgott esővízből sokkal kevesebb radioaktív részecske jut a növénybe a talaj szűrőhatásának köszönhetően.
A nagylevelű, szabadföldi növények a legfertőzöttebbek, mint például a fejes és egyéb saláták, a spenót, sóska, káposzta, stb. A UC Berkeley már több esetben megerősítette a kaliforniai termések radioaktív jód és cézium fertőzöttségét. A répafélék és minden olyan zöldség, aminek a gyökerét, vagy föld alatt növő részét fogyasztjuk tehát kevésbé fertőzött.
Ne igyunk eső-, patak- vagy tavi vizet. Ehelyett fogyasszunk ásványvizet, vagy földalatti kútból vagy egyéb földalatti forrásból származó vizet, hiszen az innen származó vízbe sokkal kevesebb radioaktív részecske tud bejutni a talaj szűrőhatása miatt.
A terhes és szoptató anyák, illetve kisgyerek számára ezek a termékek fokozottan veszélyesek.
További érdekes cikk: http://idokjelei.hu/2011/04/felrevezeto-informaciok-a-sugarzas-veszelyeirol/
Megengedhető sugárzó anyagok az élelmiszerben.
Ön mennyi ciánt (HCN), higanyt (Hg), arzént (As), sztrichnint, dioxint, PCB-t, aflatoxint vagy hasonló finomságot enged meg a levesében, sörében, italában, vagy a vérében?
Hallom a válaszát, akkor megegyeztünk: semennyit!
Párbeszédhez a témában: http://www.nemzetihirhalo.hu/forum/index.php?topic=7.0
A Fórumon, kérdezhet, hozzászólhat, segítséget szervezhet, kapcsolatot létesíthet másokkal...
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.